doctor-dermatolog.ro Tratamente dermatologice si dermato-cosmetice

La cabinetul dr. Raluca Iliescu din Bucuresti puteti beneficia de consultatii dermatologice si tratamente pentru adulti si copii, tratamente de cosmetica / estetica dermatologica pentru femei si barbati, iar cei interesati de tratamente naturiste pot alege alternativa gemoterapiei.

Cabinetul nostru asigura o confidentialitate totala si o abordare individualizata a tratamentelor, adaptate in functie de diagnostic, varsta, patologie asociata si preferintele fiecarui pacient.

Consultatii dermatologice si diagnostic

Pentru stabilirea diagnosticului medicul dermatolog examineaza zona de piele afectata (si alte zone daca este necesar), pentru vizualizare folosind instrumente adecvate (lupa dermatologica, lampa medicala, video-dermatoscop), ce ofera imagini marite si detaliate ale leziunilor analizate.

De cele mai multe ori diagnosticul este evident clinic, adica poate fi pus doar pe baza istoricului, localizarii, culorii, formei si dispozitiei leziunilor dermatologice. Alteori sunt necesare analize de laborator, de exemplu examenul micologic al scuamelor sau analize de sange.

Metode dermatologice de tratament

Dupa stabilirea diagnosticului, metodele dermatologice de tratament sunt alese de catre medic avand in vedere cazul particular al fiecarui pacient.

Multe indicatii terapeutice din dermatologie sunt destul de simplu de aplicat de catre pacient la domiciliu conform prescriptiei medicale, cand tratamentele sunt sub forma cremelor, solutiilor sau a medicatiei orale (tablete, capsule etc).

Exista insa multe situatii in care medicul dermatolog trebuie sa trateze leziunile folosind si tehnici specifice de tratament, pentru o vindecare cat mai rapida:
  • electro-cauterizarea, electro-excizia formatiunilor cutanate, prin aceste metode putandu-se inlatura fara sangerare anumite excrescente cutanate si astfel se pot trata negi, keratoze, veruci, xanthelasme (depozitele de grasime de la pleoape).
  • excizia chirurgicala pentru tumori cutanate (nevi, epitelioame)
  • crioterapie - folosirea temperaturilor scazute (sub minus 50 grade C) pentru inlaturarea unor excrescente cum sunt de exemplu negii, keratozele
  • chiuretarea unor leziuni dermatologice cum sunt ranile cu depozite la suprafata lor, sau unele variante de negi
  • infiltratii cu substante specifice, efectuate de exemplu pentru cicatrici in relief
  • fototerapie - folosirea de radiatii ultraviolete in tratamentul localizat al eczemelor cronice sau al psoriazisului

In continuare puteti citi o enumerare a principalelor tratamente dermatologice oferite de cabinetul nostru din Bucuresti, iar pentru o prezentare de ansamblu a afectiunilor tratate puteti accesa pagina de dermatologie.

Tratamente dermatologice pentru boli de piele:

Tratamente dermatologice pentru boli ale membranelor mucoase:

Tratamente dermatologice pentru afectiuni ale parului:

Tratamente dermatologice pentru afectiuni ale unghiilor:

  • onicomicoza
  • unghii incarnate

Tratamente dermatologice pentru boli cu transmitere sexuala (boli venerice):

Mai jos puteti gasi o enumerare a procedurilor si tratamentelor de cosmetica / estetica dermatologica de care puteti beneficia la cabinetul nostru, iar pentru o prezentare generala puteti accesa pagina de dermato-cosmetica.

Proceduri de cosmetica / estetica dermatologica

Tratamente cosmetice / estetice

Tratamente alternative (naturiste)

  • gemoterapie

Pentru a va programa la consultatie sau tratament la cabinetul dr. Raluca Iliescu puteti suna la numarul 0764.142.120 sau 021.340.0335 / interior 124. Cabinetul nostru dermatologic se gaseste la etajul 2 in Policlinica Titan (sector 3, Bucuresti).