doctor-dermatolog.ro Tratament anti celulita

Cabinetul nostru dermatologic din Bucuresti (sector 3) acorda o atentie deosebita problemelor legate de celulita (preventia si tratamentul celulitei).

Ce este celulita?

Celulita este rezultatul acumularii unui exces de fluide in grasimea situata sub piele. Celulita se exprima prin aspectul denivelat, inestetic al epidermei si este o consecinta a dereglarii schimburilor de substante prin acumularea de reziduuri toxice si grasimi sub piele. La aceasta contribuie si tulburarile venoase, care creaza o incetinire a circulatiei sangelui si implicit a schimburilor de substante intre sange si depozitele de grasime.

Tratamente anti-celulita traditionale

Daca dorim sa reducem aspectul neplacut al zonelor bogate in tesut adipos este bine sa avem in vedere si unele ajustari ale stilului de viata (reducerea aportului de alimente bogate in dulciuri, prajeli, grasimi si fainoase, adoptarea unui regim bogat in legume, fructe si apa, insotit de exercitii fizice care imbunatatesc circulatia sangelui).

Masajul anti-celulita alaturi de cremele anti-celulita reprezinta metode care ajuta la remodelarea aspectului coapselor, feselor, abdomenului atunci cand sunt practicate regulat, din primele stadii de celulita. O alta categorie de tratamente anti-celulita sunt cele practicate in saloanele de frumusete de catre personal specializat in folosirea anumitor tipuri de aparate care prin diverse unde sau radiatii urmaresc sa "distruga" celulele adipoase.

Pentru situatiile rezistente la variantele anterioare mezoterapia reprezinta o alternativa eficienta.

Tratament anti-celulita prin mezoterapie

Mezoterapia este recomandata pentru reducerea aspectului de coaja de portocala al pielii care acopera anumite zone bogate in tesut adipos cum sunt coapsele, fesele, abdomenul.

Diminuarea depozitelor de grasime si tratamentul celulitei se realizeaza prin utilizarea unor substante care emulsioneaza grasimile de la nivelul unde sunt injectate, producand astfel lipoliza adica "topirea" grasimilor, zona tratata astfel capatand suplete.

Folosind tehnica mezoterapiei se injecteaza cu un ac fin la nivelul grasimii subcutanate amestecuri personalizate de ingrediente lipolitice active, care "topesc" o parte din aceste grasimi, le mobilizeaza si metabolizeaza, ajutand la eliminarea lor. Din ingrediente face parte de exemplu si cafeina, cu efecte mult mai mari in varianta in care este injectata decat atunci cand este utilizata in unele creme sau geluri anti-celulita, pentru ca substantele injectate patrund in grasime intr-un grad mult mai mare decat atunci cand sunt aplicate pe piele prin masaj.

Mezoterapia nu reprezinta tratament pentru slabit la persoanele obeze, in astfel de situatii recomandandu-se mai intai reducerea greutatii si apoi remodelarea aspectului din zonele caracterizate prin celulita.

Tratamentul celulitei se adreseaza atat femeilor cat si barbatilor. Sedintele de mezoterapie sunt distantate la intervale de timp care variaza intre 7 si 14 zile pentru primele 6-10 sedinte, iar sedintele de intretinere se realizeaza la 4-6 saptamani.

Efecte ale tratamentului anti-celulita prin mezoterapie

Aceasta tehnica dermato-cosmetica este foarte putin dureroasa, iar efectele secundare care pot sa apara sunt cele legate de injectii (roseata, eventual mici umflaturi sau vanatai).

Desi rezultatele sunt relativ lente (se obtin dupa mai multe sedinte de injectare), ele se mentin pe termen lung in cazul respectarii ciclului complet de tratament.

Amanunte referitoare la mezoterapie sau la alte tehnici folosite in dermato-cosmetica puteti citi in paginile dedicate.