doctor-dermatolog.ro acid hialuronic

Acid hialuronic pentru un ten luminos

Acidul hialuronic este o componenta naturala importanta prezenta in pielea noastra; rolul sau fiziologic este de a mentine hidratarea, elasticitatea si volumul pielii. Pentru ca acidul hialuronic se reduce cu varsta, apar riduri, iar forma ovala a fetei se pierde.

Au fost concepute geluri pure si sterile create din acid hialuronic de origine non-animala, pentru injectarea in piele in vederea corectarii liniilor faciale, a ridurilor, cutelor si cearcanelor, pentru remodelarea conturului facial, atat la femei cat si la barbati. Aceleasi geluri sterile se pot folosi si pentru accentuarea liniei buzelor sau pentru marirea volumului acestora.

Indicatii de tratament cu acid hialuronic

Cu acidul hialuronic poate fi corectat orice tip de rid, cel mai frecvent fiind utilizat pentru:
  • umplere riduri (cele dintre nas si gura)
  • estompare cearcane
  • ridicarea colturilor cazute ale gurii
  • remodelarea pometilor
  • marire buze

Cum decurge o sedinta de injectare cu acid hialuronic?

Acest tratament se executa de obicei intr-un cabinet de dermatologie, unde medicul dermatolog poate sa particularizeze procedura de injectare cu acid hialuronic in functie de efectul dorit, tipul de ten al pacientului si de gradul de uzura a pielii.

O sedinta de injectare dureaza intre treizeci de minute si o ora, in functie de zonele tratate si de sensibilitatea individuala. Pentru zonele sensibile (buze) sau la persoanele sensibile se foloseste anestezia locala (creme, injectie sau aplicatii de gheata), metoda aleasa tinand cont si de preferintele pacientului.

Efecte ale tratamentulului cu acid hialuronic

Dupa incheierea procedurii de injectare cu acid hialuronic efectele dorite sunt vizibile imediat (ridurile se diminueaza sau dispar complet, cearcanele se estompeaza, iar buzele sunt mai conturate si pline de volum).

Dupa acest tratament pot aparea cateva reactii obisnuite ca urmare a injectiilor: roseata, mici umflaturi, sensibilitate in locul intepaturii. Aceste reactii sunt cat se poate de moderate si reduse ca efect, in mod obisnuit dispar singure dupa cateva ore sau zile de la injectare. Reactiile alergice locale dupa una sau mai multe injectii sunt rare si trecatoare.

In functie de zona de tratament, de tipul de piele si de tehnica de injectare, efectul tratamentului cu acid hialuronic poate dura in medie 6-12 luni, in cazul maririi buzelor aproximativ 6 luni, in unele cazuri durata efectului fiind mai scurta sau mai lunga decat media. Tratamentele de dermatologie cosmetica pentru retusare si de intretinere ajuta la obtinerea gradului de corectie dorit.

Ingrijirea inainte si dupa injectarea cu acid hialuronic

Pentru a obtine rezultatele pe care le doriti, insa cu efecte secundare minime, este bine ca 7 zile inainte de sedinta de injectare cu acid hialuronic sa evitati medicamentele antiinflamatorii de tip aspirina si anticoagulantele.

Pentru a reduce la minimum riscul de producere a vanatailor la locul intepaturii, pacientelor li se recomanda sa nu isi programeze interventia in perioada menstruala (in aceasta perioada coagulabilitatea sangelui se modifica discret).

De asemenea, dupa aceasta procedura veti evita machiajul si fumatul 12 ore, iar primele 3-4 zile veti prefera sa dormiti cu fata in sus.

Timp de 7-14 zile trebuie sa evitati temperaturile extreme, mersul la sauna si solar, tratamentele cosmetice sau laser, masajul, mezoterapia. Minimum 7 zile este recomandat sa evitati orice tratament stomatologic si alte variante de presiune sau suctiune (de exemplu sarutul, dupa operatiunea de marire a buzelor).

Contraindicatii la tratamentul cu acid hialuronic

Aceasta procedura este contraindicata persoanelor care au tulburari ale sistemului imunitar, boli autoimune, precum si gravidelor si femeilor care alapteaza.

Proceduri complementare de dermatologie cosmetica

Injectarea cu acid hialuronic poate fi folosita impreuna cu alte tehnici de dermatologie cosmetica pentru intinerire faciala (peeling chimic, botox (toxina botulinica), mezoterapie, lifting facial nechirurgical), dar intervalul intre proceduri si succesiunea acestora va fi stabilita de catre medicul dermatolog in mod personalizat in fiecare caz, tinand cont de efectele dorite, tipul de piele si gradul de imbatranire a tenului pacientului.

Daca doriti sa va bucurati de beneficiile unui aspect mai tanar, va puteti programa la tratament cu acid hialuronic la cabinetul de dermatologie si dermato-cosmetica doctor Raluca Iliescu, situat in Bucuresti, sector 3, in incinta Policlinicii Titan, camerele 209-210 (bulevardul Nicolae Grigorescu nr. 41), sau la Cabinetul Central din strada Caragea Voda nr. 2, sector 1, Bucuresti (programari la telefon 0764142120).