doctor-dermatolog.ro Tratament cearcane

La cabinetul dermatologic dr. Raluca Iliescu din Bucuresti, pacientii (femei si barbati), gasesc o solutie optima pentru indepartarea pe termen lung a cearcanelor.

Cum apar cearcanele?

Cearcanele apar in situatiile in care circulatia sangelui in vasele mici de sub ochi este perturbata, sangele are mai putin oxigen si de aceea apare de culoare mai inchisa, spre vanat. Pentru ca pielea din zona este foarte subtire, prin ea se poate observa aproape direct acest fenomen.

Cauze ale cearcanelor

In afara de lipsa de odihna, fumat, o alimentatie mai putin sanatoasa, cearcanele pot sa ascunda o problema de sanatate, care poate fi clarificata in cadrul unui consult dermatologic, insotit daca este nevoie de un set de analize.

Prevenirea cearcanelor

Este foarte important sa acordam atentie odihnei, somnului (minimum 6-7 ore noaptea), alimentatiei sanatoase (bogata in fructe, legume proaspete), sa bem apa suficienta si de asemenea este foarte util sa renuntam la fumat.

Totusi, sunt persoane care in mod constitutional au ochii mai retrasi in orbite, pielea mai alba si mai fina in aceasta zona, iar in aceste situatii masurile de prevenire a cearcanelor au un efect redus.

Remedii pentru cearcane

Creme anticearcane, masti anti cearcane, ceaiuri depurative sunt cateva dintre metodele care au fost incercate de-a lungul timpului pentru atenuarea aspetului neplacut produs de cearcane. Efectul acestor tratamente este destul de mic, chiar daca sunt folosite regulat timp indelungat.

Un efect mai evident, chiar daca este pur cosmetic, este obtinut cu ajutorul batoanelor corectoare, al fardurilor cu particule reflectorizante, care produc o atenuare a zonei intunecate de sub ochi.

Tratamente medicale pentru cearcane

Pentru indepartarea / eliminarea temporara a cearcanelor se pot efectua interventii de dermatologie cosmetica care constau in injectarea de acid hialuronic sau grasime proprie.

Aceste substante se interpun intre pielea fina a pleoapei inferioare si vasele de sange care dau culoarea brun-violacee la acest nivel.

Imediat dupa tratament cearcanele dispar. Este posibil sa apara mici reactii legate de intepatura (roseata, mici umflaturi), care se reduc in cateva ore sau zile.

Efectul de corectare a cearcanelor dureaza 6-9 luni pentru acidul hialuronic, substanta prezenta in mod natural in organism, inclusiv in piele si de aceea foarte bine tolerata. In varianta folosirii grasimii proprii aceasta durata este putin mai mare.

La cabinetul dr. dermatolog Raluca Iliescu exista o experienta importanta in folosirea acidului hialuronic pentru tratarea cearcanelor. Pentru detalii despre acidul hialuronic sau despre alte proceduri folosite in dermato-cosmetica puteti accesa paginile dedicate.

Daca doriti corectarea cearcanelor cu ajutorul acidului hialuronic, va puteti programa la cabinetul de dermatologie si dermato-cosmetica doctor Raluca Iliescu din incinta Policlinicii Titan, sector 3, Bucuresti (bulevardul Nicolae Grigorescu nr. 41), sau la Cabinetul Central din strada Caragea Voda nr. 2, sector 1, Bucuresti (programari la telefon 0764142120).