doctor-dermatolog.ro Tratament dermatita seboreica (eczema seboreica)

Dermatita seboreica sau eczema seboreica reprezinta o problema dermatologica tratata frecvent la cabinetul dr. Raluca Iliescu din Bucuresti, tratamentul afectiunilor legate de pielea fetei si scalpului bogate in glande sebacee (care secreta grasime) fiind mereu in atentia noastra.

Ce este dermatita seboreica

Dermatita seboreica, numita si eczema seboreica, este o conditie cutanata cronica reprezentata de asocierea de roseata, scuame (coji) si mancarime cu localizare pe scalp, laturile nasului, pielea de langa urechi, dar si in alte zone.

In cazul scalpului diferenta intre matreata simpla si dermatita seboreica este reprezentata de prezenta in cazul eczemei seboreice a unor zone rosiatice pe scalp, adica mai simplu spus, dermatita seboreica este o matreata mai severa, pe un fond de piele rosie, insotita de senzatie de mancarime.

Dermatita seboreica poate sa apara la copii mici, la adulti si de asemenea la varstnici. Dermatita seboreica aparuta pe scalp la bebelusii sub un an poate sa dispara deseori singura, fara tratament. La unii sugari dermatita seboreica apare doar in zona acoperita de scutec si poate fi confundata cu alte dermatite de scutec. Eczema seboreica aparuta la alte varste poate sa dispara, sa revina, sa prezinte agravari sezoniere.

Cauze care conduc la dermatita seboreica

Dermatita seboreica apare frecvent la persoanele care au pielea sau parul grase. La producerea eczemei seboreice contribuie un microorganism din familia ciupercilor, dar afectiunea nu este contagioasa.

Tratamentul pentru dermatita seboreica

Dermatita seboreica poate sa aibe perioade de agravare si de remisiune fara un motiv evident. Desi nu se vindeca definitiv, iar prevenirea este mai dificil de realizat in cazul persoanelor predispuse la eczema seboreica, acesta este o afectiune ce poate fi tinuta sub control prin tratamente specifice si prin metode usor de urmat.

Pentru a evita efectele secundare si rezistenta la tratament al dermatitei seboreice este bine sa cereti sfatul unui medic dermatolog, care va alege din multitudinea de posibilitati varianta cea mai potrivita de lotiune, sampon sau crema pentru dermatita seboreica, tratamentul fiind individualizat in cazul fiecarui pacient pentru rezultate pozitive cat mai rapide.

Pentru o rezolvare durabila a semnelor si simptomelor de dermatita seboreica va puteti adresa cabinetului dr. Raluca Iliescu. Detalii despre alte afectiuni dermatologice tratate la cabinetul nostru din Bucuresti puteti gasi in pagina de dermatologie.