doctor-dermatolog.ro Tratament transpiratie excesiva

Cabinetul nostru dermatologic din Bucuresti (sector 3) realizeaza si tratamente cu toxina botulinica / botox pentru transpiratie excesiva.

Rolul normal al transpiratiei

Transpiratia, in mod normal, are rolul de a regla temperatura organismului si de a elimina o parte din produsii de metabolism.

Cantitatea de transpiratie este controlata de temperatura mediului, de factori psihici (mai ales transpiratia fetei, palmelor), de factori endocrini, factori metabolici sau medicamente.

Aveti transpiratie excesiva (abundenta)?

Transpiratia abundenta este o stare neplacuta in care o parte din glandele care secreta sudoarea produc cantitati foarte mari din acest lichid, iar zonele afectate sunt permanent umede. Mediul umed este extrem de favorabil dezvoltarii microbilor si ciupercilor, proces care determina mirosuri neplacute.

In cursul consultatiei medicul dermatolog controleaza posibilele cauze de transpiratie excesiva si (daca este nevoie) recomanda analize specifice. Pentru situatiile in care, in urma investigatiilor, nu se pune in evidenta existenta vreunei boli cauzatoare a transpiratiei abundente, dermatologul va alege o varianta de tratament (local, general sau injectabil). Varianta injectabila este reprezentata de toxina botulinica.

Tratamentul impotriva transpiratiei abundente cu toxina botulinica (botox)

Aceasta tehnica dermato-cosmetica de tratament al transpiratiei excesive se bazeaza pe injectarea cu cantitati mici de toxina botulinica printr-un ac foarte fin in locurile in care transpirati abundent, cel mai frecvent la subrat (axile).

Efecte ale tratamentului anti-transpiratie cu botox

Toxina botulinica opreste temporar transferul de impulsuri nervoase catre glandele care produc transpiratie excesiva, determinind astfel o reducere a cantitatii de sudoare. Rezultatul benefic este vizibil dupa cateva zile si se mentine 6-9 luni, iar dupa aceea tratamentul anti-transpiratie cu botox poate fi repetat.

Contraindicatiile tratamentului cu toxina botulinica

Tratamenul cu botox este contraindicat persoanelor cu afectiuni musculare (miopatii) sau boli cronice grave, gravidelor si femeilor care alapteaza.

Aceasta procedura de tratament al transpiratiei abundente cu toxina botulinica (botox) reprezinta o metoda eficienta, cu rezultate pozitive pe termen mediu-lung.

Puteti gasi detalii referitoare la toxina botulinica (botox) sau la alte proceduri folosite in dermato-cosmetica in paginile dedicate.